AJANKOHTAISTA

 

Grande Finale -konsertissa Wegelius Kamarijouset ja Jan-Erik Gustafsson

Kemiönsaaren Musiikkijuhlat huipentuvat 16.7. 2017 Kemiön kirkossa Wegelius Kamarijousten konserttiin konserttimestari Annemarie Åströmin johdolla. Ohjelmassa Sibeliuksen Rakastava-sarja, Tšaikovskin Serenadi, sekä sellisti Jan-Erik Gustafsson esittämänä Sallisen Don Juanquijoten yölliset tanssit. Liput Lippupisteestä ja Kemiönsaaren Luckanista.

Wegelius Kamarijouset on luova ja nuorekas orkesteri joka soittaa pohjoismaista, suomalaista ja suomenruotsalaista kamarimusiikkia. Orkesteri koostuu ammattimuusikoista sekä musiikkia opiskelevia nuorista muusikoista. Konserttimestarina ja taiteellisena johtajana on toiminut vuodesta 2013 lähtien viulisti Annemarie Åström, joka kuuluu suomen johtaviin nuoren sukupolven muusikoihin.

Jan-Erik Gustafsson (s. 1970) aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana ja suoritti solistidiplomitutkinnon Tukholmassa 1992. Hän on osallistunut menestyksekkäästi kansainvälisiin kilpailuihin. Vuonna 1994 hän solmi sopimuksen amerikkalaisen Young Consert Artists- agentuurin kanssa, jonka myötä hän debytoi New Yorkissa ja soittaa lukuisilla kiertueilla tulevina vuosina. Gustafsson on soittanut useimpien kotimaisten ja lukuisten ulkomaisten orkestereiden solistina ja hän on pitänyt resitaalikonsertteja ympäri maailmaa. Loviisan Sibeliuspäivien taiteellisena johtajana Jan-Erik Gustafsson on ollut vuodesta 1998 lähtien. Hän on levyttänyt Ondine- levy-yhtiölle.