AKTUELLT

 

Wegelius Kammarstråkar och Jan-Erik Gustafsson i Grande Finale-konsert

Kimitoöns Musikfestspel kulminerar i Wegelius Kammarstråkars konsert 16.7. i Kimito kyrka under ledning av konsertmästaren Annemarie Åström. I programmet Den Älskande-svit av Sibelius, Serenad av Tjajkovskij och Nocturnal Dances of Don Juan Quixote av Sallinen. Cellisten Jan-Erik Gustafsson spelar som solist. BIljetter nu till salu: : Lippupiste & Luckan Kimito.

Wegelius Kammarstråkar är en kreativ och ungdomlig orkester som framför nordisk, finsk och finlandssvensk kammarorkestermusik. Orkestern består idag av både professionella musiker och unga musikstuderande. Konsertmästare och konstnärlig ledare för orkestern är sedan år 2013 violinisten, MuD Annemarie Åström som hör till Finlands ledande musiker i den unga generationen.

Jan-Erik Gustafsson (f. 1970) började spela cello som 8-åring och avlade solistdiplomexamen 1992 i Stockholm. Han har framgångsrikt deltagit i internationella tävlingar. År 1994 tecknade han kontrakt med den amerikanska agenturen Young Consert Artists, med vilken han debuterade i New York och kommer att uppträda på talrika turnéer de närmaste åren. Gustafsson har, som solist, uppträtt med de flesta inhemska och med ett flertal utländska orkestrar och han har gett recitalkonserter runtom i världen. Jan-Erik Gustafsson har sedan 1998 varit konstnärlig ledare för Sibeliusdagarna i Lovisa. Han har spelat in skivor för skivbolaget Ondine.