niamh-mackenna

Niamh McKenna

Saksalais-irlantilainen huilisti Niamh McKenna on opiskellut Lyypekissä, Freiburgissa, Baselissa ja Amsterdamissa Angela Firkinsin, Felix Rengglin ja Kersten McCallin johdolla. Sibelius-Akatemiassa hän on opiskellut vuodesta 2015 alkaen Petri Alangon luokalla. McKenna voitti 1. palkinnon kansainvälisessä Crusell-huilukilpailussa 2017.

McKenna on soittanut Baselin sinfoniaorkesterissa, Freiburgin ja Lyypekin filharmonisissa orkestereissa ja Royal Concertgebouw’n kamariorkesterissa. Hän on ollut myös Schleswig-Holsteinin festivaaliorkesterin ja Euroopan Unionin nuoriso-orkesterin jäsen. Kaudella 2013–14 hän oli Royal Concertgebouw’n orkesteriakatemiassa. Muutettuaan Suomeen McKenna on toiminut huilun äänenjohtajan sijaisena RSO:ssa ja Tapiola Sinfoniettassa. Vuodesta 2014 lähtien hän on toiminut Turun Filharmoniassa huilun äänenjohtajana.

McKenna on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona myös monilla festivaaleilla, kuten KuruFest-festivaalilla, Kuhmon kamarimusiikissa, Alankomaiden Schiermonnikoog-festivaalilla sekä Crusell-viikolla ja Turun musiikkijuhlilla.