Päivi Severeide

Päivi Severeide (os. Viitanen) on Turun filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun vastuuopettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on ollut myös Avanti! -kamariorkesterin harpun äänenjohtaja vuodesta 2011. Severeide soitti Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2005. Sen jälkeen solistitehtävissä ja kamarimuusikkona häntä on kuultu useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä perinteisemmän harppukirjallisuuden että nykymusiikin esittäjänä. Viimeksi hän soitti Oulu Sinfonian solistina Leif Segerstamin harppukonserton kantaesityksen, Mozartin musiikkia TFO:n kanssa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina Debussyn ja Brian Ferneyhoughn musiikkia. 

Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Takanaan hänellä on opintoja myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan johdolla. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009 Helsingissä saatuaan täydet pisteet diplomitutkinnostaan.

Severeide on työskennellyt orkesterimuusikkona Suomen orkestereiden ohella myös Ruotsissa ja Norjassa mm. Norjan Kansallisoopperassa, Tukholman ja Oslon filharmonikoissa. Ennen Turun virkaansa toimi hän pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena. Päivi Severeide esiintyy aktiivisesti festivaaleilla ja on vieraillut Kemiönsaarella Musiikkijuhlilla kolme kertaa aikaisemmin.