Petteri Pitko

Cembalisti Petteri Pitko konsertoi aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla sekä soittaa Suomalaisessa barokkiorkesterissa (FiBO). Hänen monipuolinen ohjelmistonsa ulottuu varhaisbarokista aina uusimman musiikin kantaesityksiin. Konserttitoiminnan ohella hän toimii vanhan musiikin lehtorina NOVIA-ammattikorkeakoulussa Pietarsaaressa.

Petteri Pitko on esiintynyt Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin solistina sekä kamarimuusikkona mm. Korsholman, Kemiönsaaren, Oulunsalon ja Vantaan musiikkijuhlilla sekä Kuhmon kamarimusiikissa. Hän on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa, Kanariansaarilla, Kiinassa ja Etelä-Koreassa (Berliinin filharmonikkojen ja Berliinin saksalaisen sinfoniaorkesterin kamarimusiikkisarjat, Ultraschall Festival Berlin, Musica Festival Strasbourg, Festival de Musique de Besançon, Tongyeong International Music Festival).

Orkesterimuusikkona hän on työskennellyt Berliinin filharmonikkojen, Akademie für Alte Musik Berlinin, Zürichin kamariorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Stavangerin sinfoniaorkesterin ja hampurilaisen Ensemble Resonanz -kamariorkesterin kanssa mm. Hannu Linnun, Fabio Biondin, Louis Langréen, Peter Rundelin ja Beat Furrerin johdolla.

Petteri Pitko opiskeli cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinin Universität der Künstessä opettajanaan Mitzi Meyerson. Opintojaan hän on täydentänyt Huguette Dreyfusin oppilaana Pariisissa sekä Ton Koopmanin ja Christine Schornsheimin mestarikursseilla.

Petteri Pitkon verkkosivut >>