Yhteystiedot

Kemiönsaaren Musiikkijuhlien taiteellinen johtaja Sonja Korkeala

SONJA KORKEALA
Taiteellinen johtaja
artistic.directors(at)gmail.com

Lue lisää

Sonja Korkeala aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon ja professori Tuomas Haapasen johdolla. Vuosina 1986–1987 hän oli professori Maria Vermesin oppilaana Budapestin Liszt-akatemiassa, ja vuodesta 1987 hän opiskeli professori Ana Chumachenkon luokalla Münchenin Musiikkikorkeakoulussa päättäen opintonsa 1995 mestariluokan diplomilla.

Sonja Korkeala on voittanut mm. 1. palkinnon vuoden 1984 Concertino Praga -kilpailun duo-sarjassa yhdessä sisarensa Katinka Korkealan kanssa ja samoin 1. palkinnon Konzertgesellschaft Münchenin kilpailussa 1991. Hän on konsertoinut solistina sekä kamarimuusikkona useimmissa Euroopan maissa. Korkeala on toiminut vuodesta 1994 professori Ana Chumachenkon assistenttina ja vuodesta 2011 viulunsoiton professorina Münchenin Musiikkikorkeakoulussa. Vuodesta 1993 hän on ollut ensiviulisti Rodin-jousikvartetissa, joka on levyttänyt levymerkille Amati. Vuodesta 1997 kvartetilla on ollut oma konserttisarja Münchenissä. Sonja Korkeala on toiminut syksystä 2007 alkaen Kemiön Musiikkijuhlien (2009 lähtien Kemiönsaaren Musiikkijuhlat) taiteellisena johtajana yhdessä kaksoissisarensa Katinka Korkealan kanssa.

Sonja Korkealan verkkosivut »»

Kemiönsaaren Musiikkijuhlayhdistyksen toiminnanjohtaja Jukka Mäkelä

JUKKA MÄKELÄ
Toiminnanjohtaja
musikfestspel(at)kimf.fi
+ 358 (0)50 511 8922

Lue lisää

Ilmajoelta lähtöisin oleva Jukka Mäkelä aloitti viulunsoiton 5-vuotiaana. Alkuopinnot Etelä-Pohjanmaan musiikkiopistossa johdattivat jo varhaisessa vaiheessa orkesterisoiton ja kamarimusiikin saloihin. Ammattimaiset opinnot jatkuivat Päijät-Hämeen konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla ja jatko-opinnot Keski-Pohjanmaan konservatoriossa John Crawfordin johdolla. Lisäksi hän täydensi viuluopintojaan Norjan musiikkikorkeakoulussa kevätkaudella 2015.

Monipuolinen muusikonura käsittää konserttimestarin ja äänenjohtajan toimia Seinäjoen ja Vaasan kaupunginorkestereissa sekä pitkäaikaisen jäsenyyden Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa. Pedagogin ominaisuudessa Mäkelä on toiminut mm. Keski-Pohjanmaan konservatoriossa.

Vuodesta 2006, Norjan musiikkikorkeakoulussa suoritettujen taidehallinnon opintojen jälkeen, Mäkelä toimi tiedottaja-tuottajana Vaasan kaupunginorkesterissa vuoteen 2015 saakka. Vuonna 2008 Mäkelä toimi vt. toiminnanjohtajana Korsholman Musiikkijuhlilla ja 2011 vt. rehtorina Mustasaaren musiikkiopistossa. Kemiönsaaren Musiikkijuhlien toiminnanjohtajana hän aloitti vuonna 2009. Vuodesta 2015 lähtien hän on työskennellyt vakituisesti Mikkelin kaupunginorkesterin nuotistonhoitaja-tuottajana ja syksyn 2017 hän toimi samaisen orkesterin vt. intendenttinä.

Järjestäjä:
Kemiönsaaren Musiikkijuhlayhdistys r.y.

Puheenjohtaja:
Nina Källberg

KEMIÖNSAAREN MUSIIKKIJUHLAT
Postiosoite:
Arkadiantie 5
25700 KEMIÖ
+ 358 (0)400 203 871

Sähköposti: musikfestspel(at)kimf.fi
kimitomusicfestival.fi

Y-tunn.: 2389689-0
ei alv rek.