














Tomas Djupsjöbacka
KapellimestariTomas Djupsjöbackan tausta on kamarimusiikissa. Jousikvartetti Meta4:n perustajajäsenenä sekä ainoana suomalaisjäsenenä maineikkaan Chamber Orchestra of Europen riveissä Djupsjöbacka esiintyy säännöllisesti ympäri Eurooppaa. Viime vuosina kasvava kiinnostus orkesterinjohtoon on laajentanut Djupsjöbackan musiikillista kenttää. Hän aloitti kapelllimestariopinnot yksityisesti jo vuonna 2012 New Yorkin Metropolitan -oopperan tuoreen ylikapellimestarin Yannick Nézet-Séguinin opissa. Djupsjöbacka jatkoi opintojaan prof. Atso Almilan johdolla Sibelius-Akatemian kapellimestariluokalla, mistä hän vuonna 2017 valmistui. Hän on myös osallistunut Jorma Panulan mestarikursseille.
Jo opiskeluaikana Djupsjöbacka kutsuttiin johtamaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria, Avanti!:a ja Tapiola Sinfoniettaa. Tällä hetkellä hän on johtanut melkein kaikkia suomalaisia orkestereita, kuten RSO:ta, Helsingin kaupunginorkesteria ja Sinfonia Lahtea. Kaudella 2018-19 Djupsjöbacka palaa johtamaan paitsi Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria myös Lapin Kamariorkesteria sekä Jyväskylä Sinfoniaa. Tomas Djupsjöbacka on toiminut Ylioppilaskunnan soittajien kapellimestarina vuodesta 2017.

Eero Hämeenniemi
PianoEero Hämeenniemi on suomalainen säveltäjä, improvisoiva pianisti, taiteilijaprofessori (2012–2016) ja Sibelius-Akatemian dosentti. Hänen musiikkiaan on soitettu neljällä mantereella ja lähes tulkoon kaikissa Euroopan maissa. Tärkeitä yhteistyökumppaneita ovat olleet Hampurin Ensemble Resonanz ja Australian Chamber Orchestra sekä Helsingin kaupunginorkesteri ja RSO. Ensi kaudella Eeron musiikkia soittavat mm. Etelä-Alankomaiden filharmonia ja Helsingin Barokkiorkesteri.
Hämeenniemi on soittanut sooloimprovisaatiokonsertteja eri puolilla Eurooppaa, muun muassa Itävallassa, Italiassa, Tanskassa, Saksassa ja Suomessa. Viime aikoina hän on improvisoinut Palermossa, Roomassa, Helsingissä, Porissa, Rovaniemellä, Kuopion musiikikeskuksessa, Joensuussa, Järvenpäässä ja Keravalla. Viime syksynä hän soitti hengellisen improvisaatiokonsertin mm. Paavalin kirkossa osana Musica Sacra -festivaalia ja Tampereen tuomiokirkossa. Eeron johtama NADA-yhtye oli kahden vuosikymmenen ajan yksi maamme kiinnostavimmista improvisoidun musiikin yhtyeistä. Triokokoonpanossa hän soittaa mm. Kalle Kaliman ja Sai Giridharin kanssa sekä on esiintynyt kvartettina Esa Pietilän, Joe Fondan ja Harvey Sorgenin kanssa.

Norbert Kaiser
KlarinettiFrankfurtissa syntynyt Norbert Kaiser opiskeli Detmoldin musiikkikorkeakoulussa klarinetinsoittoa Jost Michaelsin ja Hans Klausin johdolla sekä pianoa Werner Genuitin johdolla vuosina 1980–85 ja toimi tämän jälkeen assistenttina vuoden verran. Loppututkinnon jälkeen hän toimi vuosina 1984–1989 Frankfurtin Radion Sinfoniaorkesterissa klarinetistina. Vuosina 1898–2000 hän oli klarinetin äänenjohtaja Stuttgartin Oopperaorkesterissa ja perusti vuonna 1898 Stuttgart Oktetin. Orkesterimuusikon työn ohella Kaiser on sekä soittanut että levyttänyt orkestereiden solistina ja tehnyt konserttikiertueita Japaniin ja Etelä-Amerikkaan.
Norbert Kaiser on pitänyt klarinetin mestarikursseja Saksan ohella Espanjassa, Etelä-Koreassa ja Kiinassa. Vuodesta 1999 lähtien hän on toiminut klarinetinsoiton professorina Stuttgartin Musiikin ja esittävien taiteiden -korkeakoulussa. Kaiser on opiskellut myös kapellimestariksi ja on palkittu Budapestiin kansainvälisessä kapellimestarikilpailussa. Hän on vieraillut kapellimestarina mm. Stuttgartin ja Jenan filharmonikoissa, Staatskapelle Weimarissa ja unkarilaisen Pecsin ja bulgarialaisen Vratsan sinfoniaorkesterissa.

Sonja Korkeala
ViuluSonja Korkeala aloitti viulunsoiton Espoon musiikki- opistossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon ja professori Tuomas Haapasen johdolla. Vuosina 1986–1987 hän oli professori Maria Vermesin oppilaana Budapestin Liszt-akatemiassa, ja vuodesta 1987 hän opiskeli professori Ana Chumachenkon luokalla Münchenin Musiikkikorkeakoulussa päättäen opintonsa 1995 mestariluokan diplomilla.
Sonja Korkeala on voittanut mm. 1. palkinnon vuoden 1984 Concertino Praga -kilpailun duo-sarjassa yhdessä sisarensa Katinka Korkealan kanssa ja samoin 1. palkinnon Konzertgesellschaft Münchenin kilpailussa 1991. Hän on konsertoinut solistina sekä kamarimuusikkona useimmissa Euroopan maissa. Korkeala on toiminut vuodesta 1994 professori Ana Chumachenkon assistenttina ja vuodesta 2011 viulunsoiton professorina Münchenin Musiikkikorkeakoulussa. Vuodesta 1993 hän on ollut ensiviulisti Rodin-jousikvartetissa, joka on levyttänyt levymerkille Amati. Vuodesta 1997 kvartetilla on ollut oma konserttisarja Münchenissä. Sonja Korkeala on toiminut syksystä 2007 alkaen Kemiön Musiikkijuhlien (2009 lähtien Kemiönsaaren Musiikkijuhlat) taiteellisena johtajana yhdessä kaksoissisarensa Katinka Korkealan kanssa.

Jyrki Linjama
SäveltäjäJyrki Linjama (s. 1962) opiskeli sävellystä Sibelius-Akatemiassa Einojuhani Rautavaaran ja Paavo Heinisen johdolla. Hän toimi pitkään opetustöissä Turun yliopiston musiikkitieteen laitoksella mutta on sittemmin ryhtynyt täysipäiväisesti vapaaksi säveltäjäksi. Linjama on sävellystyössään useasti onnistunut yhdistämään erilaisia vaikutteita ja tekniikoita erittäin virkistävällä tavalla, oli kyse sitten mitä erilaisimmista ajoista ja perinteistä renessanssin polyfoniasta sarjallisuuteen. Linjaman teosluetteloon kuuluu mm. Die Geburt des Täufers (2010) ja Kolme kirjettä Laestadiukselle (2017), Vesper (2002), Completorium (2006) sekä Suomalainen Stabat Mater naissolisteille, kanteleelle ja jousille (2013).

Alfredo Perl
PianoChileläissyntyinen Alfredo Perl on yksi tämän päivän johtavista pianisteista. Hän esiintyy maailmanlaajuisesti maineikkailla konserttiareenoilla niin omin soolokonsertein kuin orkesterisolistina ja kamarimuusikkona. Hänen Beethovenin pianosonaattisarjat Lontoon Wigmore Hallissa, Santiagossa sekä Moskovassa saivat ylistävät arviot kriitikoilta.
Perl on opiskellut Santiagossa Carlos Botton ja Kölnissä Günter Ludwigin sekä Lontoossa Maria Curcion johdolla. Ensimmäisen julkisen esiintymisensä hän teki jo 9-vuotiaana. Useissa kilpailuissa menestynyt Perl on myös levyttänyt mm. Beethovenin, Lisztin, Schubertin ja Chopinin pianoteoksia.
Hiljattain hän tarttui myös tahtipuikkoon ja toimii Detmoldin kamariorkesterin pääkapellimestarina. Perl on pianonsoiton professori Detmoldin musiikkikorkeakoulussa ja toimii säännöllisesti kansainvälisten pianokilpailujen tuomaristossa.

Petteri Pitko
CembaloCembalisti Petteri Pitko konsertoi aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla sekä soittaa Suomalaisessa barokkiorkesterissa (FiBO). Hänen monipuolinen ohjelmistonsa ulottuu varhaisbarokista aina uusimman musiikin kantaesityksiin. Konserttitoiminnan ohella hän toimii vanhan musiikin lehtorina NOVIA-ammattikorkeakoulussa Pietarsaaressa.
Petteri Pitko on esiintynyt Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin ja Suomalaisen barokkiorkesterin solistina sekä kamarimuusikkona mm. Korsholman, Kemiönsaaren, Oulunsalon ja Vantaan musiikkijuhlilla sekä Kuhmon kamarimusiikissa. Hän on konsertoinut useimmissa Euroopan maissa, Kanariansaarilla, Kiinassa ja Etelä-Koreassa (Berliinin filharmonikkojen ja Berliinin saksalaisen sinfoniaorkesterin kamarimusiikkisarjat, Ultraschall Festival Berlin, Musica Festival Strasbourg, Festival de Musique de Besançon, Tongyeong International Music Festival).
Orkesterimuusikkona hän on työskennellyt Berliinin filharmonikkojen, Akademie für Alte Musik Berlinin, Zürichin kamariorkesterin, Radion sinfoniaorkesterin, Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin, Tampere Filharmonian, Stavangerin sinfoniaorkesterin ja hampurilaisen Ensemble Resonanz -kamariorkesterin kanssa mm. Hannu Linnun, Fabio Biondin, Louis Langréen, Peter Rundelin ja Beat Furrerin johdolla.
Petteri Pitko opiskeli cembalonsoittoa Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinin Universität der Künstessä opettajanaan Mitzi Meyerson. Opintojaan hän on täydentänyt Huguette Dreyfusin oppilaana Pariisissa sekä Ton Koopmanin ja Christine Schornsheimin mestarikursseilla.

Lilya Tymchyshyn
AlttoviuluEnglannin Boltonista syntyisin Lilya Tymchyshyn kasvoi musikaalisessa ympäristössä, josta hänen musiikillinen polku alkoi ensin pianonsoitolla ja myöhemmin alttoviulun parissa. Tymchyshyn on opiskellut Hariolf Schlichtigin johdolla Münchenissä sekä David Gaillardin ja Jean Sulemin johdolla Pariisissa. Opintojaan hän on täydentänyt useilla kamarimusiikin ja alttoviulun mestarikursseilla.
Kilpailusijoituksia hänellä on 2. palkinto Kenneth Page -säätiön alttoviulukilpailusta, 1. palkinto kansainvälisestä Beethoven Hradec -kilpailusta sekä Johannes Brahms -kilpailun palkinto. Kilpailumenestykset ovat poikineet hänelle lukuisia soolokonsertteja mm. Espanjassa, Italiassa, Saksassa, Ruotsissa, Englannissa ja Sveitsissä. Tymchyshyn intohimo on erityisesti kamarimusiikissa ja hän onkin esiintynyt useilla kamarimusiikkifestivaaleilla.

Guido Schiefen
SelloSellisti Guido Schiefen on useiden kilpailumenestysten siivittämänä kuultu monien eurooppalaisten huippuorkestereiden, kuten Royal Philharmonic Orchestran, Bambergin ja Berliinin Sinfonikkojen solistina. Tšaikovski-kilpailun finalisti vuodelta 1990 on myös kamarimuusikoiden keskuudessa pidetty muusikko, joka konsertoinnin ohessa on levyttänyt yli 30 levyä ja pitää mestarikursseja ympäri maailmaa.

Päivi Severeide
HarppuPäivi Severeide (os. Viitanen) on Turun filharmonisen orkesterin harpun äänenjohtaja sekä harpun vastuuopettaja Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa. Hän on ollut myös Avanti! -kamariorkesterin harpun äänenjohtaja vuodesta 2011. Severeide soitti Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina vuonna 2005. Sen jälkeen solistitehtävissä ja kamarimuusikkona häntä on kuultu useilla festivaaleilla ja konserttisarjoissa sekä perinteisemmän harppukirjallisuuden että nykymusiikin esittäjänä. Viimeksi hän soitti Oulu Sinfonian solistina Leif Segerstamin harppukonserton kantaesityksen, Mozartin musiikkia TFO:n kanssa sekä Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin solistina Debussyn ja Brian Ferneyhoughn musiikkia.
Severeide valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta vuonna 2008 harppuopettajanaan pääosin Reija Bister sekä loppuvaiheessa myös Arielle Valibouse. Takanaan hänellä on opintoja myös Freiburgin Musiikkikorkeakoulussa Sarah O’Brienin harppuluokalla. Kamarimusiikkia hän on opiskellut Paavo Pohjolan johdolla. Ensikonserttinsa hän soitti vuonna 2009 Helsingissä saatuaan täydet pisteet diplomitutkinnostaan.
Severeide on työskennellyt orkesterimuusikkona Suomen orkestereiden ohella myös Ruotsissa ja Norjassa mm. Norjan Kansallisoopperassa, Tukholman ja Oslon filharmonikoissa. Ennen Turun virkaansa toimi hän pitkään Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sooloharpistin viransijaisena. Päivi Severeide esiintyy aktiivisesti festivaaleilla ja on vieraillut Kemiönsaarella Musiikkijuhlilla kolme kertaa aikaisemmin.

Maya Wichert
ViuluVasta 14-vuotias Maya Wichert on saavuttanut jo useita voittoja kansainvälisistä musiikkikilpailuista ja niiden myötä saanut kutsuja useiden orkestereiden solistiksi. Viimeisin voitto oli Louis Spohr -viulukilpailun voitto syksyllä 2019. Münchenin musiikki- ja teatterikorkeakoulussa professori Sonja Korkealan johdolla opiskeleva Wichert on osallistunut myös mestarikursseille mm. Ingolf Turbanin, Ana Chumachencon ja Julia Fischerin opissa.

Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylä Sinfonian toiminta kattaa vuosittain yli sata musiikkitapahtumaa klassisista konserteista kamarimusiikkiin, ennakkoluulottomiin viihdemusiikin produktioihin sekä yleisökasvatukseen. Orkesterin ylikapellimestarina toimii Ville Matvejeff, jonka vuonna 2014 alkanut kausi kestää vuoden 2022 puolelle.
Jyväskylä Sinfonia konsertoi Suomessa aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella. Jokakesäiset festivaalivierailut ovat viime aikoina vieneet orkesterin mm. Kangasniemen Musiikkiviikoille sekä Turun Musiikkijuhlille yhdessä tähtitenori Jonas Kaufmannin kanssa. Jyväskylä Sinfonia tekee myös tiivistä yhteistyötä Jyväskylän oopperan kanssa. Jyväskylä Sinfonia on tehnyt lähes 40 levytystä eri levy-yhtiöiden kanssa.

Suomalaisen Barokkiorkesterin yhtye
Vuonna 1989 perustettu Suomalainen Barokkiorkesteri (FiBO) on vakiinnuttanut asemansa osaksi suomalaista orkesterikenttää. FiBO on vuosien saatossa työskennellyt alan merkittävimpien solistien ja liidereiden kanssa monipuolisen ohjelmiston parissa. Ytimessä on barokkimusiikki, mutta orkesteri tarttuu usein myös muiden aikakausien teoksiin varhaisbarokista aina varhaisromantiikkaan asti. FiBO soittaa myös barokkiorkesterille sävellettyä uutta musiikkia ja on kantaesittänyt useita tilaamiaan teoksia. Ydinkokoonpanon muusikot esiintyvät usein myös kamarimuusikkoina. Laajimmillaan orkesteria kuullaan sinfoniaohjelmiston parissa tai oopperaesityksissä.
Suomalaisella Barokkiorkesterilla on oma konserttisarja Helsingin Ritarihuoneen juhlavassa ympäristössä, mutta se kiertää lisäksi laajasti ympäri Suomea. FiBO on esiintynyt useaan otteeseen kaikilla Suomen merkittävimmillä festivaaleilla, kuten Helsingin juhlaviikoilla, Kuhmon kamarimusiikissa ja Turun musiikkijuhlilla. Kansainvälisistä konserttiareenoista tutuimmiksi ovat tulleet saksalaiset, itävaltalaiset ja pohjoisen alueen salit.
FiBO on ollut koko historiansa ajan monella tavalla edelläkävijä. Kuudennen kerroksen orkesteri -nimellä perustetulla orkesterilla oli aluksi tärkeä rooli barokkiliikkeen tuomisessa Suomeen. Orkesterin taidokkaat esitykset, luova ohjelmistosuunnittelu ja kekseliäät konseptit ovat herättäneet konserttijärjestäjien huomiota Suomessa ja ulkomailla. Lisääntynyt taloudellinen tuki kotimaassa, suosion kasvu ja huomionosoitukset, kuten Vuoden musiikkiteko- ja Vuoden levy -palkinnot, rohkaisevat FiBOa kulkemaan entistäkin innokkaammin omaa polkuaan.
Loppuvuodesta 2017 ilmestynyt FiBO Records -sarjan ensilevy Moramoramor on saanut erinomaisen vastaanoton. Se sisältää Johann Sebastian Bachin kolmannen ja viidennen Brandenburgilaisen konserton, Vivaldin konserttoja orkesterin omin solistein ja Jukka Tiensuun Moran, ensimmäisen suomalaisen suurelle barokkiorkesterille sävelletyn teoksen. FiBO Records -sarjan toinen levy Helsinki Window ilmestyi vuoden 2019 alussa ja sisältää barokkisoittimille sävellettyä nykymusiikkia. Levyjä voi ostaa FiBOn omasta verkkokaupasta.
"Ei olisi voinut toivoa hienompaa ja joustavampaa solisteja tukevaa musisointia kuin mitä Suomalainen barokkiorkesteri tarjosi ensivierailullaan Nürnbergin kansainvälisellä urkuviikolla."
Süddeutsche Zeitung / Stephan Schwarz-Peters 10.6.2018 Händelin Il trionfo del tempo e del disinganno -oratorion esityksestä

Zagros-kvartetti
Zagros-kvartetti alkoi 2000-luvun alussa vakiintua vuonna 1993 perustetun Zagros-ensemblen sisällä omaksi kokoonpanokseen ja on siitä lähtien esiintynyt säännöllisesti Zagroksen omissa konserteissa sekä useilla suomalaisilla festivaaleilla kuten Kallio-Kuninkalan kamarimusiikissa, Turun musiikkijuhlilla ja Kaustisen kamarimusiikkiviikolla.
Kvartetti on tehnyt yhteistyötä monien suomalaisten säveltäjien kanssa ja kantaesittänyt useita teoksia, esimerkiksi Seppo Pohjolan neljännen jousikvarteton ja Veli-Matti Puumalan Apostrophen, joka löytyy myös Zagrosin profiililevyltä. Samalta levyltä löytyy kvartetin soittamana myös Webernin kuusi bagatellia.
Zagros-kvartetin jäsenet ovat kaikki myös Radion sinfoniaorkesterin muusikoita ja kvartetti on esiintynyt aktiivisesti RSO:n kamarimusiikkitapahtumissa. Kvartetin ohjelmisto ulottuu Purcellista aivan uusimpaan musiikkiin. (Keskeistä ohjelmistoa ovat Schönbergin 2. jousikvartetto, Thomas Adesin pianokvintetto, George Crumbin Black Angels, Dutilleuxin jousikvartetto "Ainsi la Nuit" sekä Beethovenin Grosse Fuge ja jousikvartetto op. 132.)
Keväällä 2011 Kvartetti esiintyi Eckernförden uuden musiikin festivaalilla Saksassa, jolloin ohjelmassa oli suomalaista musiikkia; Lotta Wennäkosken, Veli-Matti Puumalan ja Riikka Talvitien teoksia.
Uudella Fuga-levymerkin SOLARIS - LOHDUTUKSEN LAULUJA VALONA PIMEYTEEN -levyllä Zagros-kvartetti ja sopraano Pia Komsi esittävät uutta hengellistä musiikkia, säveltäjinä mm. Eino-Juhani Rautavaara, Tapio Tuomela ja Aija Puurtinen.