


















Sonja Korkeala
ViuluSonja Korkeala aloitti viulunsoiton Espoon musiikkiopistossa ja jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon ja professori Tuomas Haapasen johdolla. Vuosina 1986–1987 hän oli professori Maria Vermesin oppilaana Budapestin Liszt-akatemiassa, ja vuodesta 1987 hän opiskeli professori Ana Chumachenkon luokalla Münchenin musiikkikorkeakoulussa päättäen opintonsa 1995 mestariluokan diplomilla.
Sonja Korkeala on voittanut 1. palkinnon vuoden 1984 Concertino Praga -kilpailun duosarjassa yhdessä sisarensa Katinka Korkealan kanssa sekä 1. palkinnon Konzertgesellschaft Münchenin kilpailussa 1991. Hän on konsertoinut solistina ja kamarimuusikkona useimmissa Euroopan maissa. Korkeala on toiminut vuodesta 1994 professori Ana Chumachenkon assistenttina ja vuodesta 2011 viulunsoiton professorina Münchenin musiikkikorkeakoulussa. Vuodesta 1993 hän on ollut ensiviulisti Rodin-jousikvartetissa, joka on levyttänyt Amati-levymerkille. Vuodesta 1997 kvartetilla on ollut oma konserttisarja Münchenissä. Sonja Korkeala on toiminut syksystä 2007 alkaen Musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. Vuosina 2007–2019 ja 2023 hän on hoitanut tehtävää yhdessä kaksoissisarensa Katinka Korkealan kanssa.

Katinka Korkeala
ViuluKatinka Korkeala opiskeli viulunsoittoa Sibelius-Akatemiassa Ari Angervon, Tuomas Haapasen ja Igor Bezrodnyn johdolla. Ulkomailla hänellä on ollut tilaisuus opiskella monien merkittävien taiteilijoiden, kuten Ana Chumachenkon, Yehudi Menuhinin ja Anne-Sophie Mutterin johdolla. Vuonna 1999 hän valmistui musiikin maisteriksi Sibelius-Akatemiasta ja piti menestyksekkään ensikonserttinsa Helsingissä.
Korkeala on konsertoinut laajasti solistina ja kamarimuusikkona sekä Suomessa että ulkomailla. Hän voitti yhdessä kaksoissisarensa Sonja Korkealan kanssa 1. palkinnon Concertino Praga -kilpailussa 1984. Korkeala on toiminut Tapiola Sinfoniettan 1. viulistina 1992–1994 ja Kouvolan kaupunginorkesterin konserttimestarina 1995. Vuosina 1999–2003 hän toimi viulunsoiton lehtorina Tampereen konservatoriossa. Tämän jälkeen Korkeala heittäytyi vapaaksi taiteilijaksi ja on konsertoimisen lisäksi opettanut viulunsoittoa mm. Helsingin Ammattikorkeakoulussa.
Vuonna 1999 Katinka Korkeala perusti yhdessä pianisti Martti Raution kanssa Kemiön Musiikkijuhlat (2009 lähtien Kemiönsaaren Musiikkijuhlat), joiden taiteellisina johtajina he toimivat yhdeksän vuoden ajan. Katinka Korkeala on jatkanut taiteellisen johtajan tehtäviä vuosina 2007–2019 sekä vuonna 2023 yhdessä kaksoissisarensa Sonja Korkealan kanssa.

Helena Juntunen
SopraanoHelena Juntunen on yksi tämän hetken valovoimaisimmista kansainvälisistä sopraanotähdistämme. Juntusen ammatillisena läpimurtona voidaan pitää Margarethan roolia Gounod’n oopperassa Faust Savonlinnan Oopperajuhlilla 2002.
Viime vuosien roolidebyyttejä maailmalla ovat olleet mm. Mozart-roolit Pamina, Kreivitär ja Donna Elvira, Mimìn rooli Puccinin oopperassa La Bohème, Tatjanan rooli Tšaikovskin Jevgeni Oneginssa, Mariettan rooli Korngoldin oopperassa “Kuollut kaupunki”, Jennyn rooli Kurt Weillin oopperassa ”Mahagonnyn kaupungin nousu ja tuho”, Chrysothemis Elektrassa, Marie Bergin Wozzeckissa sekä Madama Butterflyn, Kata Kabanovan ja Salomen nimiroolit.
Ulkomaisista oopperataloista Juntusta on kuultu mm. Brysselissä, Nancyssa, Minnesotassa, Wienissä, Aix-en-Provencessa, Dresdenissä, Göteborgissa, Montpellierissä, Nizzassa, Malmössä, Strasbourgissa, Hong Kongissa, Genovassa ja Wienissä.
Maailman arvostetuimmat konserttiestradit Tokio, Berliini, New York, Pariisi, Amsterdam ja Lontoo ovat tulleet sopraanotähdellemme tutuiksi. Useimmiten viemisinä on Jean Sibeliusta, Perttu Haapasta tai Esa-Pekka Salosta. Juntunen on levyttänyt mm. BIS Recordsille, Hyperionille, Alballe ja Ondinelle.

Kaapo Ijas
KapellimestariKapellimestari Kaapo Ijaksen laaja-alainen kokemus musiikkialalla näkyy ja kuuluu ennakkoluulottomuutena sekä idearikkautena hänen johtamissaan produktioissa. Klarinetistina aloittanut Ijas alkoi jo varhain säveltää omaa musiikkiaan ja vuosien varrella hän on ottanut haltuun useita eri genrejä eri kokoonpanoilla niin kapellimestarin kuin muusikon roolissa.
Musiikin perinpohjaisen tutkimisen nälkä johti Kaapo Ijaksen kapellimestariopintoihin, ensin Sibelius-Akatemiaan, sitten Zürichin taidekorkeakouluun ja lopulta Tukholman Kuninkaalliseen Musiikkikorkeakouluun, josta hän valmistui maisteriksi keväällä 2017. Hänen opettajiaan ovat olleet mm. Riccardo Muti, Johannes Schlaefli, Jaap van Zweden, David Zinman, Neeme ja Paavo Järvi, Esa-Pekka Salonen ja Jorma Panula.
Kapellimestariopintojensa alkuvaiheessa vuonna 2016 Ijas ylsi semifinaaliin Donatella Flick -kilpailussa. Vuonna 2018 hän osallistui arvostettuun Nikolai Malkon kapellimestarikilpailuun Kööpenhaminassa ja tuli kolmanneksi Jorma Panulan kilpailussa Vaasassa. Vuosina 2019–2021 Ijas toimi Manchester Royal Northern College of Music -konservatoriossa Mills Williams Junior Fellow in Conducting -tehtävässä, jonka ohella hän suoritti myös International Artist Diploma -tutkinnon.
Ijas on johtanut menestyksekkäästi useita maineikkaita orkestereita, kuten Radion sinfoniaorkesteria, Turun Filharmonista Orkesteria, Royal Liverpool Philharmonic’a sekä Puolan Radion Sinfoniaorkesteria. Kesäkuussa 2022 hän aloitti yhteistyön Good Company Artists -agentuurin kanssa.

Alfredo Perl
PianoChileläissyntyinen Alfredo Perl on yksi tämän päivän johtavista pianisteista. Hän esiintyy maailmanlaajuisesti maineikkailla konserttiareenoilla niin omin soolokonsertein kuin orkesterisolistina ja kamarimuusikkona. Hänen Beethovenin pianosonaattisarjat Lontoon Wigmore Hallissa, Santiagossa sekä Moskovassa saivat ylistävät arviot kriitikoilta.
Perl on opiskellut Santiagossa Carlos Botton ja Kölnissä Günter Ludwigin sekä Lontoossa Maria Curcion johdolla. Ensimmäisen julkisen esiintymisensä hän teki jo 9-vuotiaana. Useissa kilpailuissa menestynyt Perl on myös levyttänyt mm. Beethovenin, Lisztin, Schubertin ja Chopinin pianoteoksia.
Hiljattain hän tarttui myös tahtipuikkoon ja toimii Detmoldin kamariorkesterin pääkapellimestarina. Perl on pianonsoiton professori Detmoldin musiikkikorkeakoulussa ja toimii säännöllisesti kansainvälisten pianokilpailujen tuomaristossa.

Anna-Liisa Bezrodny
ViuluViulisti Anna-Liisa Bezrodny syntyi muusikkoperheeseen Moskovassa ja tutustui jo 2-vuotiaana viulunsoittoon vanhempiensa opastuksella. Kolmivuotiaana hän aloitti viulunsoiton professori Ivi Tivikin johdolla Tallinnan keskusmusiikkiopistossa ja 9-vuotiaana hän siirtyi Sibelius-Akatemian nuoriso-osastolle opiskelemaan vanhempiensa, professori Igor Bezrodnyn ja Mari Tampere-Bezrodnyn luokalla. Maisteritutkinnot hän suoritti Sibelius-Akatemiassa ja Lontoon Guildhall School of Musicissa ja lisäksi hän on osallistunut lukuisille mestarikursseille.
Bezrodny on palkittu monissa kilpailuissa, kuten Jan Kocianin kansainvälisessä viulukilpailussa (1995 Tšekki, kolmas palkinto), Dietzenbachin kansainvälisen musiikkifestivaalin kilpailussa (1999 Saksa, pääpalkinto), Jascha Heifetzin kansainvälisessä kilpailussa (2005, kolmas palkinto) ja kansainvälisessä Johannes Brahms -kilpailussa 2005 (toinen palkinto) sekä maineikkaalla Guildhall School of Music and Drama Gold Medal -palkinnolla (2006).
Anna-Liisa Bezrodny on konsertoinut monissa Euroopan maissa ja esiintynyt lisäksi Eestin ja Suomen TV:ssä ja radiossa, USA:n NBC-kanavalla ja BBC 3:lla Lontoossa. Hän on vieraillut lukuisilla kamarimusiikkifestivaaleilla ja työskennellyt solistina kuuluisissa konserttisaleissa, ja työskennellyt arvostettujen kapellimestareiden kanssa. Bezrodny soittaa Suomen kulttuurisäätiön Amati-viulua. Tiiviin konsertointinsa ohella Anna-Liisa toimii professorina Karlsruhe Hochschule für Musik'issa. Lisäksi hän on viulunsoiton professori Guildhall School of Music and Dramassa, sekä Purcell School’ssa, Lontoossa.

Roland Glassl
AlttoviuluSaksalainen Roland Glassl syntyi soitinrakentajaperheeseen, jonka perinteet ulottuvat useiden sukupolvien päähän. Hänen isänsä toimi Glasslin ensimmäisenä viulunsoiton opettajana. Myöhemmin Glassl opiskeli Münchenin musiikkikorkeakoulussa Ana Chumachencon johdolla. Diplomin suoritettuaan Glassl jatkoi opintojaan viulussa Paul Bissin ja alttoviulussa Atar Aradin johdolla Indianan yliopistossa. Alttoviulun lämmin sointi lopulta ratkaisi hänen uransa suunnan alttoviulistina.
Roland Glassl on palkittu useissa alttoviulukilpailuissa. Hän voitti ensimmäisenä saksalaisena kansainvälisen Lionel Tertis -alttoviulukilpailun. Hän on voittanut myös 1. palkinnon saksalaisen alttoviuluyhdistyksen kilpailussa, 2. palkinnon Primrose-alttoviulukilpailussa sekä 1. palkinnon Washingtonin kansainvälisessä jousisoitinkilpailussa.
Glassl on konsertoinut keskeisillä estradeilla Euroopassa, Amerikan molemmilla mantereilla sekä Kiinassa. Kamarimuusikkona hän on soittanut mm. Julia Fischerin, Lisa Batiashvilin, Miriam Friedin, Pekka Kuusiston, Hariolf Schlichtigin kanssa sekä Mandelring-kvartetissa, joka lukeutuu 2000-luvun merkittävimpiin jousikvartetteihin.
Pedagogina toimiminen on ollut aina tärkeä osa Glasslin uraa. Vuodesta 2004 lähtien hän toimi alttoviulun professorina Frankfurtin musiikin ja esittävien taiteiden korkeakoulussa ja vuodesta 2018 lähtien Münchenin musiikin ja esittävien taiteiden korkeakoulussa. Jousisoittajien aikakauslehti The Strad Magazine ylisti Glasslin uuden vuosisadan lahjakkuudeksi.

Jan-Erik Gustafsson
SelloJan-Erik Gustafsson aloitti sellonsoiton 8-vuotiaana Länsi-Helsingin musiikkiopistossa Markku Luolajan-Mikkolan johdolla, ja suoritti solistidiplomitutkinnon Tukholmassa vuonna 1992 Frans Helmersonin opissa. Gustafssonin solistiura lähti vauhtiin EBU:n nuorten solistien kilpailun myötä Kööpenhaminassa vuonna 1986.
Gustafsson on sittemmin soittanut lähes kaikkien kotimaisten ja pohjoismaisten orkestereiden solistina. Hän on myös konsertoinut mm. Lontoon, Birminghamin, Bournemouthin, Kööpenhaminan, Galician ja Las Palmasin sinfoniaorkestereiden solistina, sekä Tokion, Hongkongin, Pecsin filharmonikoiden kanssa. Lisäksi Gustafsson on esiintynyt New Yorkin, Amsterdamin, Wienin ja Lausannen kamariorkestereiden sekä Camerata Bernin ja Amadeus-kamariorkesterin solistina. Viime kauden kohokohtiin kuului myös MDR-Leipzigin sinfoniaorkesterin solistina esiintyminen. Gustafsson on erittäin aktiivinen kamarimuusikko, ja esiintyy festivaaleilla ympäri maailmaa. Gustafsson toimi Loviisan Sibeliuspäivien taiteellisena johtajana 1998–2020.
Sellotaiteilija soittaa Stefano Scarampella -sellolla (1890) ja on levyttänyt Ondine-, LPO- sekä BIS-levy-yhtiölle.

Aapo Järvinen
HuiluAapo Järvinen on opiskellut huilunsoittoa Ala-Keiteleen musiikkiopistossa, Sibelius-Akatemiassa sekä Berliinin Taideyliopistossa ja valmistunut kahdesta edellä mainitusta korkeakoulusta musiikin maisteriksi. Työkseen Järvinen soittaa Jyväskylä Sinfoniassa huilun äänenjohtajana. Hän on toiminut äänenjohtajatehtävissä myös Tampere Filharmoniassa, Turun Filharmonisessa orkesterissa sekä Tapiola Sinfoniettassa. Kevään 2023 Järvinen työskentelee Radion Sinfoniaorkesterin 2. soolohuilistina.
Järvinen on esiintynyt solistina ja kamarimuusikkona lukuisilla festivaaleilla ja musiikkitapahtumissa, kuten Sinfonia Lahden ja RSO:n kanssa, Helsingin Juhlaviikoilla, Eloa- ja Kumaus-festivaaleilla, Hvitträskin kamarimusiikkifestivaalilla sekä Avanti!:n Suvisoitossa. Hän on myös perustanut Toivakan kamarimusiikkifestivaalin Keski-Suomeen yhdessä pianisti Fanny Söderströmin kanssa.

Nahoko Kinoshita
OboeJapanilainen Nahoko Kinoshita aloitti oboensoiton 16-vuotiaana, jota ennen hän oli opiskellut musiikkia ja lukuisia soittimia varhaisesta lapsuudesta lähtien. Jo opintojensa alkuvaiheessa Kinoshita menestyi Japanissa niin soolo- kuin kamarimusiikkikilpailuissa.
Vuonna 2006 Kinoshita muutti Ranskaan ja jatkoi opintojaan Pariisin konservatoriossa Jean Louis Capezzalin oppilaana. Pariisista hän muutti vuonna 2008 Lausanneen Sveitsiin, jossa aloitti ammattiuransa soittaen lukuisissa orkestereissa, kuten Bernin Sinfoniaorkesterissa, Biel-Bienne Sinfoniaorkesterissa ja Lausanne Sinfoniettassa. Vuonna 2012 hänet valittiin Jyväskylä Sinfonian oboen äänenjohtajan toimeen.
Kinoshita esiintyy aktiivisesti Suomessa, Euroopassa sekä Japanissa erilaisissa kokoonpanoissa soittaen monipuolisesti eri tyylilajeja, kuten barokki- ja nykymusiikkia. Hän nauttii mahdollisuuksista opettaa mestarikursseilla ja valmentaa kamarimusiikkikokoonpanoja. Tällä hetkellä Kinoshita kehittää uraansa opiskelemalla historiallisten oboeiden soittoa Sibelius-Akatemiassa Christopher Palametan johdolla.

Gil Agababa Shaked
KlarinettiGil Shaked on toiminut Jyväskylä Sinfonian klarinetin äänenjohtajana vuodesta 2016 lähtien. Ennen nykyistä toimeaan Jyväskylässä, Shaked työskenteli Saksassa Kielin Filharmoniassa sekä Bonnissa Klassische Filharmoniassa.
Israelissa kasvanut Shaked-Agababa muutti lukion suorittamisen jälkeen opiskelemaan klarinettia Saksaan. Hän opiskeli Kölnin musiikkikorkeakoulussa, jonka jälkeen jatkoi opintojaan Sibelius-Akatemiassa. Hän on toiminut uransa alkuvaiheesta lähtien sijaisena Kansallisoopperassa sekä Radion Sinfoniaorkesterissa muiden orkesterien ohella.
Orkesterisoiton lisäksi Shaked on aktiivinen kamarimuusikko. Shaked soittaa kamarimusiikkia mm. Helsinki-Trion jäsenenä, jolle Saksan kulttuuriministeriö on hiljattain myöntänyt apurahan äänitystarkoituksiin. Tulevana kesänä Shaked toimii yhdettätoista kertaa järjestäjänä sekä opettajana vuosittain järjestettävällä Kultursommer Arnsberg mestarikurssilla Saksassa.

Jussi Järvenpää
KäyrätorviJussi Järvenpää on toiminut Jyväskylä Sinfonian käyrätorven äänenjohtajana syksystä 2015 lähtien. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja valmistunut musiikin maisteriksi vuonna 2013. Opintojensa aikana Järvenpää suoritti vaihto-opiskeluvuoden Hannoverin musiikkikorkeakoulussa.
Vuosina 2009–2015 Järvenpää soitti Suomen Kansallisoopperan orkesterissa sekä lyhyempiä jaksoja mm. Turun filharmonisessa orkesterissa ja Joensuun kaupunginorkesterissa. Lisäksi hän on toiminut käyrätorvistina myös Ruotsin Kansallisoopperassa. Orkesterityön ohella Järvenpää on aktiivinen kamarimuusikko sekä kiinnostunut periodisoittimista. Hän toimii myös tuottajana kainuulaisessa Korvissa soi! -konserttikonseptissa.

Emil Fuchs
FagottiEmil Fuchs aloitti fagotinsoiton 10-vuotiaana Jyväskylän musiikkiopistossa ja opiskeli 15-vuotiaana vaihto-oppilaana Ranskassa Brestin konservatoriossa. Ammattiopintonsa hän aloitti vuonna 2009 Helsingin Konservatoriossa, jonka jälkeen opinnot jatkuivat Sibelius-Akatemiassa. Fuchsin opettajina ovat toimineet mm. Mikko-Pekka Svala sekä Otto Virtanen.
Keväällä 2011 Emil debytoi solistina RSO:n nuorten solistien konsertissa sekä saman vuoden syksynä Helsingin konservatorion Concordia-orkesterin solistina. Vuosina 2019–2021 Fuchs työskenteli Lappeenrannan kaupunginorkesterissa, josta hän siirtyi Jyväskylä Sinfoniaan syksyllä 2021.

Kajsa Dahlbäck
SopraanoSopraano, musiikin tohtori Kajsa Dahlbäck on kokenut vanhan ja nykymusiikin tulkitsija, hän on esiintynyt Suomen kansallisoopperassa ja esim. Helsingin barokkiorkesterin, Suomalaisen barokkiorkesterin, Tapiola Sinfoniettan sekä monien kaupunginorkesterien solistina. Dahlbäck on esiintynyt kansainvälisesti festivaaleilla kuten Bolzano festival (Italia), Herrenchiemsee Festspiele (Saksa), Musica Antigua (Brasilia), Ankara Bachfest (Turkki) ja Brezice festival (Slovenia). ”Hän on yksi parhaista genressään, ja hänen henkeäsalpaavan virtuoosiset levytyksensä ovat herättäneet huomiota sekä kotimaassa että kansainvälisesti”, todetaan hänen 2022 saamansa Svenska folkskolans vänner -kulttuuripalkinnon perusteluissa.
Dahlbäck on perustanut Vaasa Baroque-festivaalin vuonna 2013 ja toimii sen taiteellisena johtajana. Yhtyeensä Earthly Angels kanssa hänet palkittiin YLE Vuoden levy 2018-tunnustuksella. Dahlbäck on menestynyt laulukilpailuissa sekä kotimaassa että ulkomailla, esimerkiksi Lappeenrannan valtakunnallisissa laulukilpailuissa 2008, Kangasniemen laulukilpailussa 2004 ja kansainvälisessä AsLiCo-kilpailussa Italiassa 2007. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemiassa ja Göteborgin oopperakorkeakoulussa sekä alkuvuodesta 2021 päättänyt taiteelliset jatko-opintonsa Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa valmistuen musiikin tohtoriksi.
Dahlbäck opettaa myös klassista ja barokkilaulua Novia AMK:ssa Pietarsaaressa.

Jukka Rautasalo
Viola da gambaSellistinä uransa aloittanut Jukka Rautasalo on sittemmin tullut tunnetuksi myös viola da gamban taitajana. Jo Sibelius-Akatemian opintoja vuonna 1985 aloitellessaan hän liittyi Avanti! -kamariorkesteriin, jonka parissa hän on toiminut mm. taiteellisena suunnittelijana kahdella Porvoon Suvisoitto -festivaalilla. Vuodesta 1996 lähtien hän on soittanut Radion sinfoniaorkesterissa kolmantena soolosellistinä.
Barokkimusiikin parissa Rautasalo on esiintynyt niin soittajana kuin johtajana useiden suomalaisten kaupunginorkesterien edessä. Kuudennen kerroksen orkesterin (nyk. Suomalainen barokkiorkesteri) taiteellisena johtajana ja kapellimestarina hän toimi nelivuotiskauden 2001-04, levyttäen mm. kaiken tunnetun suomalaisen orkesterimusiikin 1700-luvulta sisältävän albumin The Classical Age in Finland.

Heidi Peltoniemi
Viola da gambaHeidi Peltoniemi opiskeli Sibelius-Akatemiassa Markku Luolajan-Mikkolan johdolla ja valmistui musiikin maisteriksi tammikuussa 2009. Opintojaan hän täydensi Pariisin konservatoriossa 2003 – 2004 opettajinaan Christophe Coin ja Bruno Cocset. Heidi esiintyy aktiivisesti Helsingin Barokkiorkesterin soolo- ja continuosellistinä sekä gambistina. Hän tuottaa kotonaan Pitäjänmäen kyläkirkossa vanhan musiikin kamarikonserttisarjaa.

Anna Rinta-Rahko
Violone & kontrabasso
Jyväskylä Sinfonia
Jyväskylä Sinfonian toiminta kattaa vuosittain yli sata musiikkitapahtumaa klassisista konserteista kamarimusiikkiin, ennakkoluulottomiin viihdemusiikin produktioihin sekä yleisökasvatukseen. Orkesterin taiteellisena neuvonantajana toimii Ville Matvejeff ja päävierailijana jousikvartetti Meta4.
Jyväskylä Sinfonia konsertoi Suomessa aktiivisesti myös kotikaupunkinsa sekä -maakuntansa ulkopuolella. Jokakesäiset festivaalivierailut ovat vieneet orkesterin mm. Kangasniemen Musiikkiviikoille sekä Naantalin ja Turun musiikkijuhlille, missä orkesteri esiintyi yhdessä tähtitenori Jonas Kaufmannin kanssa. Kemiönsaaren Musiikkijuhlilla orkesteri vieraili ensimmäistä kertaa kesällä 2021. Jyväskylä Sinfonia tekee myös tiivistä yhteistyötä Jyväskylän oopperan kanssa. Jyväskylä Sinfonia on tehnyt lähes 40 levytystä eri levy-yhtiöiden kanssa.