KONSERTSTÄLLEN 2025
Kammarmusikens pärlor i Kimitoöns vackra kulturlandskap sedan år 1999. Tilläggsinformation och karta över konsertstället får du genom att klicka på bilden.









Kimito kyrka
Finnuddsvägen 13, 25700 KIMITO
S:t Andreaskyrkan i Kimito har murar som härrör från 1300-talet, men de vackra stjärnvalven slogs i medlet av 1400-talet av murarmästaren Petrus Murator de Kymitto. Han ansvarade senare för motsvarande uppgifter i Åbo domkyrka. Enligt en gammal anteckning målades valven år 1469. Kyrktornet byggdes år 1781 efter en brand till följd av ett blixtnedslag. Kyrkan är också tillägnad Jungfru Maria. Glasmålningen i kyrkans altarfönster bekostades av bygdens son Amos Anderson och ritades av professor Armas Lindgren. Till de mera kända konstverken i kyrkan hör en tidigare altartavla, som målats 1897 i Florens i Italien av Elin Danielsson Gambogi.
KONSERTERNA 2021

Karuna kyrka
Karunan kirkkotie 66, 21590 KARUNA
Karuna kyrka byggdes av grå granit från Karuna under åren 1908–1910. Kyrkan är ritad av Josef Stenbäck enligt nationalromantisk stil. Formen av kyrkan representerar en långhuskyrka med torn, som oftast ligger i väst. Tornet i Karuna kyrka ligger dock undantagsvis osymmetriskt i syd-ost. På södra sidan hittar vi en halvrund absid, och på östra sidan ligger koret. Insidan av kyrkan är till största delen rappad och vit, men valven i kyrkans mellersta del är dekorerade med girlandmålningar. Klockorna härstammar från år 1689. Altarmålningarna är ritade av Ilmari Launis. Karuna kyrka har betecknats som en av Finlands vackraste och mest lyckade nationalromantiska kyrkor och är även en omtyckt vigselkyrka.

Söderlångvik gård
Amos Andersonvägen 2, 25870 DRAGSFJÄRD
Söderlångvik är en gård i bred bemärkelse med museum, trädgård, konst, evenemang, hantverk, natur, jordbruk och mycket mer. Söderlångvik gård grundades av Amos Anderson (1878–1961). Muséet i Söderlångvik berättar hans livshistoria. Söderlångvik har allt man behöver för en oförglömlig resa i det vackraste som skärgården och finländsk kulturbygd kan erbjuda.

Sandö gård
Sandö herrgård bildades av två medeltida kyrkohemman som under Gustav Vasas tid övergick till kronan och donerades 1565 till Klas Kristersson Horn. Herrgården ägdes av släkten Horn till slutet av 1600-talet varvid den drogs in till kronan. Av hemmanet bildades ett rusthåll som köptes till arvgods 1756. Enligt traditionen uppfördes karaktärsbyggnaden efter stora ofreden på en gammal stenfot enligt samma stil som den tidigare byggnaden.
(Källa: Museovirasto » )

Salo konstmuseum Lokstallet
Det hundra år gamla lokomotivstallet har ombyggts till ett konstmuseum. Ursprungligen byggdes lokstallet med två spiltor. Efter det har det upplevt flera utvidgningsskeden, den sista ändringen till ett modernt konstmuseum som motsvarar dagens krav. Den gamla tegeldelen är renoverad till utställningssalar. Både kontors-, arbets-, och förvaringsutrymmen för konst jämte kaféet är inrymda i en ny del som är byggd invid tegeldelen. Lokstallet öppnades som ett konstmuseum i oktober år 1998. Man har respekterat byggnadens historia i ändringen av lokomotivstallet till ett konstmuseum. På flera ställen har man lämnat små detaljer synliga för att påminna om husets tidigare funktion.

Dragsfjärds kyrka
Kapellbacksvägen 5, 25870 Dragsfjärd
Adolfs kyrka i Dragsfjärd uppfördes av Anders Piimänen och fick vid invigningen år 1755 namn efter landets dåvarande konung Adolf Fredrik. Den ersatte Drage kapell från år 1695, som i sin tur hade föregåtts av ett tidigare, äldre kapell. Klockstapeln byggdes 1763. Ett av kyrkans äldsta föremål är ett träkrucifix från år 1689. Av de andra konstverken kan nämnas tavlan ”Kristus i Getsemane” av B. A. Godenhjelm från 1850-talet. Dragsfjärds kapellförsamling blev ett eget pastorat med kyrkoherde år 1903.

Labbnäs semesterhem
Labbnäsvägen 66, 25870 DRAGSFJÄRD
Labbnäs semesterhem bjuder på rofylld och naturnära inkvartering i en f.d. prästgård, donerad av Amos Anderson. God mat á la Martha, skärgårdens delikatesser och äkta husmanskost bjuds det på i de vackra salarna med utsikt över insjön Dragsfjärden. Labbnäs finns mitt på Kimitoön. Fem kilometer bort ligger Dalsbruk med sitt livliga torg och därifrån är det enkelt att ta sig vidare ut i skärgården. Mot andra hållet finns Kimito med goda förbindelser in till fastlandet och storstäderna.

Angelniemi kyrka
Angelniementie 261, 25230 Salo
Angelniemi var en självständig församling och kommun under åren 1916–1966, varefter den återgick till att vara en del av Halikko. Angelniemi kyrka byggdes år 1772 vid norra änden av Kimitoön under ledning av den Åbo-baserade byggmästaren Matti Åkerblom. Det är en långkyrka med sakristia och vapenhus. I västtornet finns tre klockor från åren 1738, 1824 och 1844. Kyrkan genomgick omfattande renoveringar 1843 och 1935, då bland annat altarfönstren försågs med glasmålningar. Altartavlan, en oljemålning av Alexandra Såltin från 1897, föreställer Kristi förklaring, och ovanför den finns ett krucifix från 1300-talet. De av J.A. Zachariassen byggda orglarna från 1898 restaurerades till sitt ursprungliga skick år 2010.