KIMITOÖNS MUSIK-DANSLÄGER 2023

Kimitoöns musik-dansläger arrangeras 26.6–1.7.2023 i samarbete med Musikinstitutet Arkipelag och Pianoaura.

Musikläger

Musiklägret riktar sig till dig i åldern 8–17 år.
Eleverna får undervisning i sitt eget instrument samt deltar i olika samspelsgrupper och orkester.

Det finns möjlighet till bi-ämne, t.ex dans! På kvällarna ordnas program, som t.ex. olika spel, lekar och simning. En kväll gör vi en utflykt till Ekniemi där vi har korvgrillning och bastubad. Under lägret ordnas två konserter: på fredag kväll för solister och avslutningskonserten på lördagen för grupperna. 

Lärare

Till presentation av lärarna >>

Riikka Lehtimäki, violin
Jaakko Mattelmäki, violin, altviolin
Marja Sihvo, violin
Mikko Kuusisto, cello
Pasi Helin, piano
Jaana Luuppala, piano
Minna Lehtonen, flöjt

Ackompanjemang
Henna Linko

Till stråkarnas och flöjtisternas dagsprogram hör den egna lektionen, samspel och orkester.  Det finns också möjlighet att spela med ackompanjemang. Fritid och tid att öva finns också.

Ta med dig noter till stycken som du vill spela, du får också gärna komma med förslag på vad du skulle vilja spela. Kom ihåg att ta med ackompanjemang noterna.

Pianisternas dagsprogram består bl. a. av pianolektioner och samspel. Vi samlas även för att spela för varandra och improvisera. Det finns gott om tid för att öva själv och fritid finns också.

Alla får säkert en kompis att spela med, men om du redan har någon som du känner på lägret, så berätta om det på förhand. Kanske vi, tillsammans med dansarna, kan skapa ett spektakel tillsammans!

Ta med dig alla aktuella pianoböcker och lösnoter du har. Du får också gärna komma med förslag vad du vill spela.

Dansläger

Dansläger för 9–17 åringar, tidigare erfarenhet krävs inte.

Danslärare

Evgeny Kostyukov

På street dance lektionerna strävar vi efter en trevlig och avslappnad stämning i dansen och hiphopmusikens tecken. I grupp bekantar vi oss med genretypisk teknik och olika stegmönster samt lek med rörelsen och att göra fartfylld koreografi.

Tidigare erfarenhet krävs inte, en vilja att utvecklas och ett öppet sinne räcker. Ta med elastiska kläder, flatbottnade inneskor och drickflaska.

Dans- och musiklägerdeltagarna samarbetar under lägret.

Lägerplats

Amosparkens skola, Villa Lande och Musikinstitutet Arkipelag.

Karta »»

Närmare information:
Minna Lehtonen, lägerledare
musiikkitanssileiri@kimitoon.fi

Föreningen för Kimitoöns Musikfestspel förbehåller sig rätten till ändringar

Lärarna 2023

Riikka Lehtimäki

Riikka Lehtimäki

Violinlärare

Riikka Lehtimäki har en violinlärartjänst på musikinstitutet Arkipelag. Riikka, som flyttat från Helsingfors till Åbo, har förutom att undervisa, skaffat sig erfarenhet genom att spela i olika orkestrar och har även spelat på teaternscenen. Mer än 20 år av undervisning har visat vikten av att lära ut grunderna i violinspel väl och noggrant, av att lyssna på eleven, uppmuntra eleven att öva och tillsammans glädjas över framstegen.

Jaakko Mattelmäki

Jaakko Mattelmäki

Violinlärare, altviolinlärare

Jag heter Jaakko Mattelmäki och fungerar som lektor i violinspel på Raumo musikinstitut. Jag leder också musikinstitutets stråkorkester. Förutom violin så spelar jag altviolin och i år kan man höra mig spela t.ex. i Raumos och Åbos stadsteatrar.

Marja Sihvo

Marja Sihvo

Violinlärare

Jag heter Marja Sihvo och jag undervisar violin vid Åbo Konservatorium. Mina yrkesstudier i musik gjorde jag vid Sibelius Akademin.

Tillsammans med mina elever vill jag dyka ner i musikens förunderliga värld och jag hoppas, att varje elev känner sig välkommen på sin spellektion.

Pasi Helin

Pasi Helin

Pianolärare

Pasi Helin är pianist och åbobo. Hans huvudsyssla är att verka som pianolärare vid Åbo konservatorium. Därutöver arbetar han som ordinarie assistent vid Åbo filharmoniska orkester samt som pianist för Åbo Musikakademis sångklass. Helin är känd för att vara en aktiv kammarmusiker och han är aktiv medlem både i den tvärvetenskapliga föreningen Artsoppa ry, samt i Pianoaura ry. Förutom musik är långdistanslöpning Pasis passion. Det är inte ovanligt att se honom på olika löpevenemang eller på en löptur längs Aura ås strand.

Jaana Luuppala

Pianolärare

Jaana Luuppala har studerat piano vid Åbo konservatorium med Eeva-Liisa Helin, Tarmo Huovinen, Pirkko Helling och Marketta Kosonen som lärare. Hon fortsatte sina studier vid Sibelius Akademin under ledning av Carlos Juriksen och hon tog sin examen därifrån 1996.
Hon har varit lärare och lektor vid Åbonejdens musikinstitut, varit rektor för Musikinstitutet Arkipelag och sedan 2007, lektor i piano vid Åbo konservatorium.

Henna Linko

Henna Linko

Ackompanjatör

ag heter Henna Linko och fungerar som ackompanjatör på lägret. Jag tyker om olika slags musik och har jobbat som musiker vid teatern, pianolärare och med olika ackompanjemangsuppgifter. Förutom att jag ackompanjerat olika instrument och sång, så har jag också ackompanjerat körer och balettdans. Just nu jobbar jag huvudsakligen med att undervisa piano vid Åbo konservatorium. Jag har studerat vid Åbo konstakademi samt vid Sibelius Akademin, som jag utexaminerades ifrån 2006.

Minna Lehtonen

Minna Lehtonen

Flöjtlärare, lägerledare

Hej, jag är Minna Lehtonen och jag bor i Karislojo på min mans gård tillsammans med vår 5-åriga dotter och två katter. 2007 fick jag min examen som flöjtlärare från Åbo konstakademi och har efter det undervisat vid Raseborgs musikinstitut och Vanda musikinstitut. Just nu studerar jag småbarnsmusikpedagogik vid Metropolia och vikarierar. Jag har också jobbat som folkmusiknätverket Lirarnas koordinator och som både flöjtlärare och kurskoordinator på Martin Wegelius-Institutets sommarkurs. Sedan 2013 har jag lett Hangö blåsorkester och gått på kapellmästarkurser.

Evgeny “Evi” Kostyukov

Evgeny “Evi” Kostyukov

Danslärare