Musikläger

Musiklägret riktar sig till dig i åldern 8–17 år.
Eleverna får undervisning i sitt eget instrument samt deltar i olika samspelsgrupper och orkester.

Det finns möjlighet till bi-ämne, t.ex dans! På kvällarna ordnas program, som t.ex. olika spel, lekar och simning. En kväll gör vi en utflykt till Ekniemi där vi har korvgrillning och bastubad. Under lägret ordnas två konserter: på fredag kväll för solister och avslutningskonserten på lördagen för grupperna. 

Till stråkarnas och flöjtisternas dagsprogram hör den egna lektionen, samspel och orkester.  Det finns också möjlighet att spela med ackompanjemang. Fritid och tid att öva finns också.

Ta med dig noter till stycken som du vill spela, du får också gärna komma med förslag på vad du skulle vilja spela. Kom ihåg att ta med ackompanjemang noterna.

Pianisternas dagsprogram består bl. a. av pianolektioner och samspel. Vi samlas även för att spela för varandra och improvisera. Det finns gott om tid för att öva själv och fritid finns också.

Alla får säkert en kompis att spela med, men om du redan har någon som du känner på lägret, så berätta om det på förhand. Kanske vi, tillsammans med dansarna, kan skapa ett spektakel tillsammans!

Ta med dig alla aktuella pianoböcker och lösnoter du har. Du får också gärna komma med förslag vad du vill spela.

Följ länken för att se videona där Pinja och Silja berättar om lägret. LÄNK TILL VIDEON

Dansläger

Dansläger för 8–17 åringar, tidigare erfarenhet krävs inte.

På street dance lektionerna strävar vi efter en trevlig och avslappnad stämning i dansen och hiphopmusikens tecken. I grupp bekantar vi oss med genretypisk teknik och olika stegmönster samt lek med rörelsen och att göra fartfylld koreografi.

Tidigare erfarenhet krävs inte, en vilja att utvecklas och ett öppet sinne räcker. Ta med elastiska kläder, flatbottnade inneskor och drickflaska.

Dans- och musiklägerdeltagarna samarbetar under lägret.

______________________

Lärare

Riikka Lehtimäki, violin
Jaakko Mattelmäki, violin, altviolin
Marja Sihvo, violin
Laura Olli, cello
Pasi Helin, piano
Jaana Luuppala, piano
Evgeny Kostyuko, dans
OBS! Nytt! Laura Linkola, kantele
Jenny Backman-Pråhl, flöjt och lägerledare under lägrets gång

Ackompanjemang
Henna Linko

Fritidsledare
Milena Niemivirta

Lägerplats

Amosparkens skola, Villa Lande och Musikinstitutet Arkipelag.

Karta »»

Närmare information:
Minna Lehtonen, lägerplanerare
leiri@kimf.fi

Föreningen för Kimitoöns Musikfestspel förbehåller sig rätten till ändringar

Pris

210 €  musikläger, enskild undervisning 30 min./dag
280 €  musikläger, enskild undervisning 45 min./dag
(45 min. förverkligas i mån av möjlighet )
210 €  kursavgift/dansläger
160 €  kost och logi
95 €  biämne
210 €/280 € + 95 € musik- OCH dansläger
Syskonrabatt 30 €: Fullpris för ett barn och 30 € rabatt för andra barnet.

Fakturan skickas per e-post
Eleverna antas i anmälningsordning

Anmäl dig här! >>

Sista anmälningsdagen förlängts till 3.6!

Lärarna 2024

Jenny Backman-Pråhl

Jenny Backman-Pråhl

Flöjtlärare, lägerledare

Jenny Backman-Pråhl är flöjtlärare och småbarnsmusikpedagog vid Länsi-Uudenmaan musiikkiopisto i Lojo. Förutom undervisning så har hon spelat i olika orkestrar och sammansättningar. Sin utbildning har hon fått vid Åbo YH och Metropolia i Helsingfors. 2006 spelade hon sin A-kurs vid Åbo Konstakademi med bedömningen utmärkt. Magisterexamen i musikpedagogik avlade hon 2020 vid Metropolia YH. Jenny bor i Billnäs, Raseborg, och till familjen hör förutom hennes man, två barn i åldern 10-15 år och två katter.

Riikka Lehtimäki

Riikka Lehtimäki

Violinlärare

Riikka Lehtimäki fungerar i Arkipelag som lärare i violin och vet att läraryrket är för henne ett kall. Då hon själv var riktigt nybörjare undervisade hon redan sin kompis. Riikka har elever i olika åldrar och älskar att följa med deras utveckling och uppväxt samtidigt som hon får vara en del av deras liv.

Violinpedagogen som flyttade från Helsingfors till Åbo har utöver undervisandet spelat i olika orkestrar och även figurerat på teaterscenen. Kvartetten som grundades under studietiden gav motivation och inspiration att uppträda.

Riikka tror på kraften i att spela tillsammans. Hon leder Arkipelags stråkorkestrar och även mindre grupper där man övar spelfärdighet – genom att lyssna till andra lär man sig smidighet i spelandet och att uppträda. Riikka uppmuntrar därför sina elever att spela tillsammans och att hitta en spelkompis man gärna spelar tillsammans med. Över 20 år av undervisning har visat hur viktigt det är att noggrant undervisa grunderna i violinspel, lyssna till eleven, uppmuntra henne att öva och tillsammans glädja sig åt framsteg. Att spela är roligt då man lär sig och kan. Då man kan är det roligt att visa det även för andra. Riikka uppmuntrar elever att uppträda så mycket som möjligt. Det ger erfarenhet, spelsäkerhet och man får lysa på scenen!

Laura Linkola

Laura Linkola

Kantelelärare

Laura Linkola är en kantele-spelare och kapellmästare som njuter av de motsatta aspekterna av dessa roller. Dent intima kantelemusicerandet i hemmakonserter och små utrymmen står i kontrast till symfoniorkestrarnas storskaliga maskineri.
Linkola har arbetat långsiktigt med att utvidga och tillgängliggöra kantele-repertoaren genom att utveckla en kantele-programdatabas och arrangera musik från olika tidsperioder för kantele-ensembler.
Under det senaste läsåret har hon undervisat i kantelespel vid Nurmijärvi och Riihimäki musikinstitut. Hennes studier har hon genomfört vid Sibelius-Akademin samt i Genève och Lausanne i Schweiz, där hon bland annat fördjupade sig i äldre musik.

Jaakko Mattelmäki

Jaakko Mattelmäki

Violinlärare, altviolin

Jaakko Mattelmäki fungerar som lektor i violinspel på Raumo musikinstitut. Han leder också musikinstitutets stråkorkester. Förutom violin så spelar han altviolin och i år kan man höra honom spela t.ex. i Raumos och Åbos stadsteatrar.

Marja Sihvo

Marja Sihvo

Violinlärare

Jag heter Marja Sihvo och jag undervisar violin vid Åbo Konservatorium. Mina yrkesstudier i musik gjorde jag vid Sibelius Akademin.

Tillsammans med mina elever vill jag dyka ner i musikens förunderliga värld och jag hoppas, att varje elev känner sig välkommen på sin spellektion

Laura Olli

Laura Olli

Cellolärare

Laura Olli arbetar som lektor i cellospel vid Åbo konservatorium. Laura har mer än tjugo års erfarenhet av undervisning.
Hon har också arbetat som orkestermusiker i flera finländska orkestrar, bl.a. i
Villmanstrand, Björneborg och Åbo.
Hon spelar kammarmusik i olika ensembler. Hon har uppträtt på Lemi-Villmanstrands musikfestspel, Nagu kammarmusikdagar och Åbo musikfestspel.

Pasi Helin

Pasi Helin

Pianolärare

Pasi Helin är pianist och åbobo. Hans huvudsyssla är att verka som pianolärare vid Åbo konservatorium. Därutöver arbetar han som ordinarie assistent vid Åbo filharmoniska orkester samt som pianist för Åbo Musikakademis sångklass. Helin är känd för att vara en aktiv kammarmusiker och han är aktiv medlem både i den tvärvetenskapliga föreningen Artsoppa ry, samt i Pianoaura ry. Förutom musik är långdistanslöpning Pasis passion. Det är inte ovanligt att se honom på olika löpevenemang eller på en löptur längs Aura ås strand.

Jaana Luuppala

Jaana Luuppala

Pianolärare

Jaana Luuppala arbetar som pianolektor vid Åbo konservatorium. Utöver detta har han också arbetserfarenhet som rektor vid Musikinstitutet Arkipelag och Raumo musikinstitut. Jaana har erfarenhet av musikproduktion från Mänttä musikfestspel, där hon var huvudproducent 2014-2019. Luuppala har under årens lopp uppträtt som musiker i olika ensembler och sceniska verk, senast monologoperan LA VOIX HUMAINE (2023) och melodramen Kuoleva sisar (2021). Luuppala är en grundande medlem i Pianoaura ry och Bartiture, som specialiserar sig på musikteater för barn.

Henna Linko

Henna Linko

Ackompanjatör

Jag heter Henna Linko och fungerar som ackompanjatör på lägret. Jag tyker om olika slags musik och har jobbat som musiker vid teatern, pianolärare och med olika ackompanjemangsuppgifter. Förutom att jag ackompanjerat olika instrument och sång, så har jag också ackompanjerat körer och balettdans. Just nu jobbar jag huvudsakligen med att undervisa piano vid Åbo konservatorium. Jag har studerat vid Åbo konstakademi samt vid Sibelius Akademin, som jag utexaminerades ifrån 2006.

Evgeny “Evi” Kostyukov

Evgeny “Evi” Kostyukov

Danslärare
Minna Lehtonen

Minna Lehtonen

Lägerplanerare

Hej, jag är Minna Lehtonen och jag bor i Karislojo på min mans gård tillsammans med våra två döttrar, ena 6 år och andra 1 år och 6 månader, och två katter. 2007 fick jag min examen som flöjtlärare från Åbo konstakademi och har efter det undervisat vid Raseborgs musikinstitut och Vanda musikinstitut. Just nu studerar jag småbarnsmusikpedagogik vid Metropolia och vikarierar. Jag har också jobbat som folkmusiknätverket Lirarnas koordinator och som både flöjtlärare och kurskoordinator på Martin Wegelius-Institutets sommarkurs. Sedan 2013 har jag lett Hangö blåsorkester och gått på kapellmästarkurser. Man kan vara i kontakt med mig om saker angående lägret fram till lägrets början. Under lägerveckan ska man vara i kontakt med Jenny Backamn-Pråhl angående lägret, eftersom Jenny är lägerledare på lägret.