• MÄSTARKURS 2024

    För lied-duon 7–10.7.2024

Mästarkurs för lied-duon i Kimito 7–10 juli 2024

Kimitoöns musikfestspel arrangerar, i samarbete med Finlands Lied-akademi, en mästarkurs för lied-duon i Kimito den 7–10 juli 2024. Kursen börjar på söndag kl. 10 och avslutas på onsdag efter avslutningskonserten. Kursen äger rum på Villa Lande och Musikinstitutet Arkipelag. Kursen är främst riktad till lied-duon, men enskilda sångare är också välkomna om det finns plats.

På kursen undervisar sopranen Helena Juntunen och pianisten Eveliina Kytömäki.

Kursavgiften är 450 € för både lied-duon och enskilda sångare. Daglig undervisning är 45 minuter per dag. Dessutom kan deltagarna följa med andras undervisning. Kursavgiften inkluderar 4 x 45 minuters undervisning. Boende, måltider, resor och andra kostnader ansvarar varje kursdeltagare för själv. Deltagarna har möjlighet att delta i de flesta av Musikfestspelens konserter. Kursen tar emot 6 par eller deltagare. Det är också möjligt att delta som lyssnande elev för 50 €. För medlemmar i Lied-akademin är det gratis.

Kursen vänder sig till yrkesstuderande, vuxna amatörer och yrkesverksamma sångare och pianister. Ansökan, som bör innehålla sökandes namn och studieplats, CV, beskrivning av duons samarbete eller egen verksamhet samt det program som ska arbetas med under kursen, skickas till adressen leiri (at) kimf.fi senast den 21 juni 2024. I ämnesraden för ansökan ska det stå “Mästarkursansökan”.

Besked om antagning meddelas sökande via e-post senast den 24 juni 2024.

För mer information: Minna Lehtonen, leiri (at) kimf.fi

Boende: Det mest prisvärda och närmaste boendet finns troligen i Brusaby, där det finns dubbelrum för 25 € per person och enkelrum för 35 € per person. Bokning senast den 26 juni 2024 skickas till brusaby@axxell.fi. I meddelandet bör det framgå att man deltar i sångkursen. Boendet är i delade lägenheter med gemensamt kök. Brusaby serverar inte frukost under kursen.

Läs mer om boende- och matalternativ på Visit Kimitoön.